Top 10 behang, merken die je raken

Schilderen heeft zijn langste tijd gehad
De tijd dat mensen hun muur schilderden wanneer ze hun huis een andere uitstraling wilden geven ligt achter ons. Behang is weer helemaal in opkomst. Dit wordt wel bewezen door het feit dat steeds meer Nederlandse ontwerpers met een behanglijn komen. We hebben voor je gekeken naar de populairste ontwerpers op het gebied van behangontwerp. We kwamen tot de volgende top 10.

  1. Dutch Be Yourself. Deze ontwerpers kenmerken zich door het eigenzinnige uiterlijk van hun behang. Er wordt gebruik gemaakt van klassieke gecapitonneerde effecten voor het behang. De kleuren doen weelderig over. Rose Boudoir voor een meidenkamer, maar ook Gris Réglisse en Beige Caramel voor een muur in je huis.
  2. Dutch. Het merk zegt het al. Dutch komt met meerdere lijnen behang. Denk aan een behang met een print van WC rollen. Spannend om naar te kijken en sfeervol in het pastel roze uitgevoerd.
  3. Dutch Reclaimed. Een serie van ontwerper Dutch die voorzien is van tinnen tegeltjes. Alsof je in de oudheid loopt. Een prachtig klassiek patroon van tegeltjes in het mintgroen, maar ook in het crème of wit. Er lijkt een reliëf in te zitten wat de muur een mooie 3D uitstraling geeft.
  4. Dutch Freestyle. Nog een serie van Dutch die zeer hoge ogen gooit. De lijn Dutch Freestyle maakt gebruik van prints van bijvoorbeeld kevers, volkswagenbusjes en retro scooters. De kleuren zijn pastelachtig wat het geheel een romantisch accent geeft.
  5. Dutch Wallcoverings. Een serie van ontwerper Dutch die doet denken aan handwerk. Behang is weer helemaal terug, maar breien is ook weer helemaal hot. De Wallcoverings serie heeft dan ook een patroon van een breiwerk.
  6. Sanders & Sanders. Deze fabrikant blinkt uit in het minimalisme waarmee het behang kleur geeft aan je interieur. Geen ingewikkelde patronen, geen behang waar je na een jaar op bent uitgekeken. Kleurrijke prints met sterren, strepen of een ruitje. OF je nu kiest voor blauw behang met witte sterren, een zwart witte streep of roze ruitjes; eenvoud is wat telt.
  7. Eijffinger. Dit merk heeft vooral furore gemaakt met het Pip Studio behang. Wanneer jij geen genoeg krijgt van die lieflijke vogeltjes en mooie rozen is dit een behangmerk wat niet mag ontbreken in je huis. De kleuren zijn doorgaans pastel achtig met wat hardere accenten.
  8. Dutch Jet Setter. Wanneer jij van behang houdt van Hollandse makelij met een patroon wat net wat anders dan doorsnee is, is Dutch Jet Setter een goede ontwerper. Het behang is in felle kleuren tegen een neutrale achtergrond. Mooi voor een kleine muur als kleuraccent.
  9. AS Creation. Behang in klassieke en moderne prints; van industriële opbergbakken tot een klassiek Hermitage patroon; dit merk heeft een wel zeer volledige collectie. Ook een natuurlijke print mag niet ontbreken waardoor je bij deze behangproducent altijd wel slaagt.

Arthouse Imagine. Een kinderkamer behangen is doorgaans niet zo heel eenvoudig. Je kan kiezen voor een stripfiguur maar het risico bestaat dat je kind er snel op uitgekeken is. De Arthouse Imagine Fun collectie bevat raketten en Ufo’s, maar ook een boom met elfjes en eenhoorns in een dromerig decor.