Tips bij een kinderkamer behangen

Een kinderkamer behangen is niet zo eenvoudig

Het is voor veel ouders een van de eerste werkzaamheden wanneer er een kindje op komst is; het behangen van de kinderkamer. Deze activiteit betekent dat er een plekje in het huis wordt ingericht voor de baby. Het is dan ook een speciaal moment wanneer voor het eerst behang voor de kinderkamer wordt uitgezocht. Dat het uitkiezen van behang niet zo gemakkelijk is als het lijkt blijkt wel wanneer je in de winkel bent. De keuze is zo uitgebreid dat het de aanstaande ouders duizelt. We geven wat tips om het kiezen van behang voor de kinderkamer wat makkelijker te maken.

  • Kies niet voor standaard wit. Veel ouders zijn geneigd om de babykamer in het wit in te richten. Ze doen dit vaak omdat het modieus is. Ze denken ook dat een baby er weinig van ziet wanneer er patronen in het behang zitten. Behang in pastelkleuren zal een baby ook niet echt opmerken. Wanneer er echter een paar primaire kleuren in het behang verwerkt zitten wordt dit duidelijker. De baby zal er heel gefascineerd naar kijken. Ook een lijnenspel op behang is een blikvanger voor het kindje.
  • Kies niet direct voor een tv karakter. Ouders zijn geneigd om een tv karakter te verwerken in het behang van de kinderkamer. Vaak betalen ze hier de hoofdprijs voor. Deze ouders komen vaak bedrogen uit. Het kind zal er in eerste instantie blij mee zijn, maar met een jaar is het kind de fase van dat tv karakter zoals Dora ontgroeid. Dan moet er weer nieuw behang komen. Een kostbare aangelegenheid. Met een neutraler behang voorkom je dit probleem.
  • Bevestig het behang stevig. Je hebt het vast wel eens gezien; een kindje met een net behangen kamer. De ouders hebben kosten noch moeite gespaard en het geheel ziet er prachtig uit. Dan komt het moment dat de kleine spruit ontdekt dat er een los randje aan het behang zit. Op een ochtend kom je binnen, en je ontdekt dat je kind het behang van de muur heeft gescheurd. Het advies is duidelijk; bevestig het behang goed, desnoods met extra sterke behanglijm of behangrandenlijm. Vooral de randen moeten goed vast plakken.