Kinderbehang

Een kinderkamer inrichten is geen kinderspel

Een kinderkamer is een plek waar jouw kleintje de eerste jaren van zijn of haar leven behoorlijk wat tijd zal doorbrengen. Baby’s slapen er vooral maar opgroeiende kinderen zullen er graag spelen. Het is dan ook zaak dat  je aandacht besteedt aan de inrichting van een kinderkamer. Je zou al snel denken in een winkel dat je een trendy kamer maakt die bij elk kind past, maar dat blijkt niet zo te zijn. Trends zijn er genoeg op het gebied van bijvoorbeeld behang, maar de vraag is of jouw kind die trends wel zo leuk vindt. We keken voor je naar een aantal fases in het kinderleven en het behang wat je daarvoor kan kopen.

De baby; primaire kleuren

Veel ouders zijn geneigd om een babykamer met wit behang af te werken. Ze houden de kamer graag zo rustig mogelijk en dan geeft wit, roze of blauw een wel zo neutraal effect. Feit is dat baby’s in het begin vooral duidelijke patronen en primaire kleuren onderscheiden. Wil je een babykamer voorzien van behang; dan is het een goed idee om primaire kleuren te gebruiken. Zwarte belijningen, rood, blauw, geel of groen zorgen voor een behang wat levendigheid brengt op de kinderkamer. Deze kleurkeuze is bovendien heel handig wanneer je nog niet weet of je een jongen of een meisje krijgt.

De peuter en/of kleuter; klassieke patronen

Peuters en kleuters vinden spelen heerlijk. Het behang op hun kamer mag daar gerust op aansluiten. Kies voor klassieke patronen zoals bijvoorbeeld hertjes, elfjes, vlinders of andersoortige patronen. Een patroon wat aansluit op hun belevingswereld nodigt uit tot spel op de kinderkamer. Denk eraan dat kinderen van deze leeftijd het ook leuk vinden om het behang van hun muren te scheuren. Het is dan ook verstandig om geen al te duur behang te kopen tenzij je het niet erg vindt om deze aankoop eens per maand te doen.

Schoolkinderen: helden van tv

Kinderen in de basisschoolleeftijd kijken graag naar tv programma’s. Ze zien er allemaal tv helden voorbij komen die ze dan ook graag terug zien op hun kamer. Je kan kiezen voor een behang met striphelden, maar het is ook handig om te kiezen voor wandstickers. Voordeel hiervan is dat ze eenvoudig te verwisselen zijn wanneer je kind ouder wordt.