Kinderkamer behang

Waarom kinderkamer behang wat toevoegt aan de kinderkamer

In het verleden was een kinderkamer een plek waar niet echt veel aandacht aan werd besteed. Het behang was neutraal, en de gordijnen weken niet af van die van de rest van het huis. Wie veel naar woon- en lifestyle programma’s kijkt op tv komt er achter dat de kinderkamer steeds meer een plek wordt waar aandacht aan wordt besteed. De eigenheid van het kind komt naar voren in de inrichting van de kinderkamer. Het behang op de kinderkamer is bij de inrichting een element waar steeds meer variatie in mogelijk is.

Het belang van de kleur van het behang

Wie goed kijkt in een stalenboek met kinderkamer behang ontdekt dat er enorm veel kleurmogelijkheden zijn. Wanneer je een baby verwacht zou je als ouders geneigd zijn om de babykamer blauw te behangen bij een jongen en roze bij een meisje. Dit is leuk voor het eerste jaar, maar daarna kan je al snel opnieuw aan de slag gaan. Zodra het kind een eigen mening begint te krijgen moet de kinderkamer vaak opnieuw worden ingericht. Beter is het dan ook om een kleur te kiezen waar je een tijd mee vooruit kan. Er kan worden gekozen voor een wit behang met zwart lijnenspel. Dit is iets wat een baby kan zien met zijn of haar nog niet volledig ontwikkelde ogen. Ook kan er worden gekozen voor primaire kleuren. Hier geldt ook voor; het zijn kleuren die de baby al kan waarnemen.

De kleur bepaalt de stemming van je kind

Kleuren hebben ieder hun eigen uitwerking bij kinderen. Je staat er zo niet bij stil, maar een behang kan wek degelijk bepaald gedrag tot gevolg hebben. Wanneer je kiest voor behang in een groentint zal dit rust geven in de kinderkamer en bij je kind. Wanneer je kiest voor een behang wat niet al te druk is qua patroon creëer je een rustgevende speelomgeving. Kies je voor een harde tint zoals rood, dan is de kans groter dat je kindje onrustig wordt. De muur komt dan erg hard over in de kinderkamer.

Overdaad schaadt

Kinderkamer behang is er in ontelbaar veel patronen. Houd er rekening mee; overdaad schaadt. Een kamer in zijn geheel behangen met een patroon met een ingewikkelde drukke print komt al snel te druk over op een kind. Het zal teveel prikkels binnen krijgen. Verstandiger is het om één wand of één baan met behang met een print op te hangen. De rest van de kamer kan je afwerken met effen behang.