10 populaire behangsoorten die kleur geven aan je huis

Behang is tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. Wie zijn huis van een mooi kleurrijk accent wil voorzien kan niet meer om behang heen. De patronen van het behang zijn echter wel behoorlijk veranderd. We hebben een top 10 samengesteld van populaire behangsoorten.

  1. Dutch Be Yourself. De naam zegt het al; een Nederlands ontwerp wat de lijst aanvoert. De Kapyton serie bestaat uit Rose Boudoir, Gris Réglisse en Beige Caramel. Je muur krijgt een weelderige uitstraling in modieuze kleuren.
  2. Dutch WC Rollen behang. Alsof je muur vol hangt met Roze WC rollen, zo ziet het eruit met dit behang. Een eveneens Nederlands ontwerp wat zeker hoge ogen zal gooien wanneer je het op de muur aanbrengt.
  3. Dutch Reclaimed behang Tin Ceiling Teal. Een behang wat wel van tinnen tegels gemaakt lijkt te zijn. Jouw muur krijgt een mooi klassiek patroon met een knipoog naar het verleden. Dit behang koop je in oudgroen, créme of wit.
  4. Dutch Bibliotheek behang. Heb je zelf geen bibliotheek in je huis; met dit behang waar een rij boeken op staat afgebeeld krijg je toch de indruk dat je een goed gevulde boekenkast in je huis hebt. Een aantrekkelijk behang om één muur mee te behangen als een sfeeraccent.
  5. Dutch Freestyle behang Kever. Alles wat oud is wordt ooit weer nieuw. Dat geldt voor alles, maar in het bijzonder voor auto’s. Dit behang is voorzien van een verzameling klassieke pastelkleurige auto’s en scooters. Enig voor autoliefhebbers maar ook leuk voor de kinderkamer.
  6. Dutch Wallcoverings Bluff Berkenbos behang. Wilde jij altijd al in een groene omgeving wonen, dan is dit jouw nieuwe behang. Prachtige witte berkenbomen met een enkel blad. Rustgevend maar tegelijkertijd inspirerend.
  7. Dutch Wallcoverings Breiwerk behang. Breien is weer helemaal terug, net zoals behang. Dit behang geeft jouw muur een wollige warme uitstraling. Met een grijze of beige breiwerkprint krijgt jouw huis een heel knus karakter.
  8. Dutch Exposed behang Sloophout. Sloophout is zoveel meer dan alleen een tijdelijke bevlieging. Steeds meer meubels maken we ermee, maar de trend is nu ook overgeslagen naar het behang van onze huizen. Voor wie een lambrisering nog net iets te ver gaat is er behang met een sloophout print. Grijs met blauwig, maar ook crème en vergrijsd wit mogen niet op de lijst ontbreken.
  9. AS Creation Live it, love it behang. Voor de liefhebbers van bloemenbehang is er deze mooie moderne variant. Kleurrijke bloemen in een mooi geblokt patroon. Voor wie een fleurige muur wil is dit de beste keuze.
  10. Sanders & Sanders Trends & More. De laatste in een rijtje behangsoorten die je huis een mooi apart accent geeft. Sanders & Sanders kiest voor eenvoudige patronen zoals blauw met witte sterren of zwart met witte strepen. Deze eenvoud maakt jouw huis heel speciaal. Het uiterlijk is tijdloos dus je hebt er lang plezier van.

De mooiste behangsoorten zijn dus van Nederlands fabricaat. Absoluut de moeite waard voor in jouw huis en heel betaalbaar.